piszinger
Katalog znalezionych frazWÄ…tki
- agniusza serwis - literatura w sieci, proza, feminizm, gender, queer ...
- Pożyczka dla bezrobotnego
- Torbiel Mózgu
- zespolenie nerwu twarzowego Warszawa
- Podanie o przyjęcie 20.11.2010
- jestem z wami
- drobne rzeczy za drobne pieniÄ…dze
- Oferta pracy w Katowicach
- 20.10
- 18/19.12.2010r strzelanka OSOKS Ocice
- Seria pożarów w niespełna 24 godziny 7-8 kwietnia
agniusza serwis - literatura w sieci, proza, feminizm, gender, queer ...
Super ³atwy i pyszny. Ostatnio zrobi³am z takiego przepisu - dosta³am od kole¿anki, wiêc siê z Wami dzielê.
Piszinger:
1 kostka margaryny (ew. 1/2 mas³a+1/2 marg) - ja da³am samo mas³o
1/2 szkl. mleka
1 szkl. cukru - ja da³am 3/4 szkl.
3 czubate ³y¿ki kakao
ok. 1,5 paczki mleka w proszku, np. granulowane (pó³t³uste) - ja da³am 1 paczkê
1 paczka andruta
Sk³adniki (oprócz mleka w proszku) rozpu¶ciæ razem a¿ siê zagotuj±, mo¿na chwilê pogotowaæ,¿eby siê dobrze po³±czy³y i rozpu¶ci³y. Odstawiæ do przestudzenia. Gdy masa jeszcze bêdzie lekko ciep³a, wsypywaæ mleko w proszku ci±gle mieszaj±c. Je¶li mamy mleko w granulkach, to masa musi byæ cieplejsza - granulki siê rozpuszcz± (mi jako¶ te grudki siê nie rozpu¶ci³y, ale i tak by³o pyszne). Prze³o¿yæ wafle, wstawiæ do ch³odu, mo¿na czym¶ przycisn±æ. Mo¿na zawin±æ w papier, ¿eby nie sch³o.
Trzeba uwa¿aæ ¿eby mleka w proszku nie wsypaæ za du¿o (1,5 paczki to orientacyjna ilo¶æ), masa musi byæ lekko p³ynna podczas wylewania na
wafel. Mo¿na do masy, na samym koñcu, tu¿ przed wylaniem, dodaæ migda³y
(pokrojone w s³upki, przypra¿one wcze¶niej na odrobinie mas³a).
Ma³o pracy a jets super smaczny!
o matko dziewczyno ale mi zrobi³a¶ smaka....
od d³u¿szego czasu mam na to ochotê