Kuchenne rewolucje w Karczmie
Katalog znalezionych frazWÄ tki
- agniusza serwis - literatura w sieci, proza, feminizm, gender, queer ...
- Książki w języku polskim - księgarnia Rewolucja
- Rocksmith: Nadchodzi rewolucja w grach muzycznych?
- 18. Pies
- KoĹo RPP w powiecie
- MoĹźe kogoĹ zaciekawi...
- MikoĹaj :)
- Kabaret HRABI w kwietniu w ĹťOK-u
- Gamma Knife w Polsce
- BĂłg jest smutny z powodu sytuacji w Polsce.
- Darowizna Bank Gospodarki ĹťywnoĹciowej w Tucholi
agniusza serwis - literatura w sieci, proza, feminizm, gender, queer ...
Nie wiem czy widzieliście, ale od dzisiaj Magda Gessler robi porządek w "Sielskiej Zagrodzie" ;D . Ciekawe z jakim skutkiem będzie ta wizyta? Teraz pozostaje nam jedynie czekać na transmisje odcinka z Nowego Dworu . No chyba że ktoś z was będzie miał okazję zawitać w karczmie w ciągu tych 4 dni i może podzieli się z nami swoimi spostrzeżeniami ;P
Jakiś czas temu do NDG zawitał cyrk z TVN-owskim programem z dwoma homoseksualistami w roli głównej... teraz Gessler.
Dzieje się, dzieje na tej naszej prowincji

Chociaż ten program-wyreżyserowane show to nie wyrocznia kulinarna.. to miło będzie zobaczyć coś "naszego".
Słyszałem że, do finałowego obiadu/kolacji zawsze zapraszają ludzi z ratusza... więc zasłużeni urzędasy z NDG będą w TV.
Pewnie dopiero jesienią to będzie emitowane.
Ps. a tak między nami.. fajny byłby program np: "Urzędowe rewolucje"... wpada jegomość do burmistrza i pokazuje jak rządzić... później przegania zastępce z miotłą na ulicę, skarbnika z przeprosinami do petentów a przy okazji na światło dzienne wychodzą rodzinne układy, ... ogólnie dużo płaczu, wyznań i wielkich emocji

Magda Gessler i jej obyczaje.

Naprawdę warto podkręcać się obecnością tej zatłuszczonej postaci w miasteczku? Nawet jeżeli to tylko gra, to ja sobie odpuszczę te żenujące sceny. Tym bardziej, że nudne i zgrane.
Chcecie scenariusz tego paskudnego przedstawienia? Według jednego prostackiego klucza pisany i łatwy do przewidzenia.
Ohyda.
Promocja chamstwa, buractwa na poziomie rynsztoka
Naprawdę warto podkręcać się obecnością tej zatłuszczonej postaci w miasteczku?
Jakkolwiek rozumiem (a nawet podzielam) negatywne emocje które budzi prowadząca i jej program, to po forumowiczu tej klasy (piszę to bez cienia ironii) co nocny jastrząb spodziewałbym się większego umiaru i wyważenia

Promocja chamstwa, buractwa na poziomie rynsztoka
Naprawdę warto podkręcać się obecnością tej zatłuszczonej postaci w miasteczku?
Jakkolwiek rozumiem (a nawet podzielam) negatywne emocje które budzi prowadząca i jej program, to po forumowiczu tej klasy (piszę to bez cienia ironii) co nocny jastrząb spodziewałbym się większego umiaru i wyważenia


A poważnie. - Powyższe pisałem z nikłą nadzieją, że postać tytułowa kiedyś na to trafi. Gdybym miał co do tego pewność, wpis byłby równie paskudny jak publiczne wystąpienia wspomnianej osoby. Tylko ktoś absolutnie pozbawiony przyzwoitości, choćby śladu empatii, jakiejkolwiek wrażliwości może wdeptywać ludzi w ziemię dla pieniędzy. To trzeba lubić.
I to trzeba tępić.
Uważam, że inaczej niż potraktowaszy ono w ten sam sposób, nie dotrze się do tego co bulgocze pod tą blond fryzurką.
Nic nie mam do osób puszystych, do człekokształtnych udających ludzi, bardzo dużo.
Mam podobne zdanie co Nocny Jastrząb.
W gruncie rzeczy, czy program wypadnie źle czy dobrze to chodzi o darmową reklamę.
Prawdę mówiąc, chwilami czuję się jak eksponat z jakiego muzeum... Niech mnie Bogowie bronią - nie z żuławskiego.
Dzięki Aartinie.

A ja też jej nie lubię ;p I czasem straszne głupoty ona gada. Kiedyś powiedziała, że nożami nie wolno kroić gorącego mięsa, bo od gorącego się szybciej tępią




No wiesz... Osoba miała trochę racji. Przegrzana stal faktycznie tępi się zdecydowanie szybciej. Może tu tkwi tajemnica kariery medialnej osoby. Bo jak mięcho podgrzać do temperatur tępiących noże, to noże stępieją.


Słowem, skoro w kuchni nie wychodzi, zostaje innych pouczać.
Toć to klasyka krytyki.

Teoretycznie stal w nożach rzeczywiście może się odpuścić, ale to już musi być co najmniej 200 stopni i dość długi czas ;p Co najmniej ze 20 minut utrzymania tej temperatury dla całości ;p Dla stali nierdzewnych wyższa temperatura hehe... ale dobra, nie o tym.
To można juz gdzieś obejrzeć te nasze lokalne rewolucje? Poszukałem troche na yt, ale nie znalazłem :/
To (chyba) dopiero po wakacjach będzie do obejrzenia.
Słyszałem że barman zarobił pizzą w twarz.
Będzie "szoł" jak talala.
Wulgaryzmy, chamstwo i mnóstwo reklam

(W sumie mnie to tam rybka... raz w tym barze byłem i jakoś nie tęsknie za nim... ale oczywiście program w TV obejrzę )
http://tvnplayer.pl/programy-online/kuchenne-rewolucje-odcinki,114/
Niech ona lepiej uważa ;p Bo jeszcze jej Paulo z półobrotu odda ;D
... wtedy dopiero oglądalność by wzrosła.
(jednak urzędasy z NDG nie zostali zaproszeni na finałową kolacje...bo, to chyba nowa "seria" tych rewolucji)
Jak coś... to w czwartek będzie rewolucja z NDG w TV

http://tvnplayer.pl/programy-online/kuchenne-rewolucje-odcinki,114/odcinek-4,S08E04,22211.html
Postaram się nie zapomnieć. Z ciekawości czystej.

Może to i reklama, może i małpi gaj, ale ciekaw jestem opinii Stacji Sanitarno Epidemiologicznej o obrazkach z tej cudacznej promocji.
Ponoć toto jakąś knajpę w Warszawce ciągnie... To przepisy sanitarne zna pewnie...
Jesteśmy po Kuchennych Rewolucjach w naszej karczmie. Z przyjemnością informujemy, że Pani Magda Gesler oceniła nasz lokal na 5+. Szczególnie smakowało jej nasze carpaccio oraz kaczka, którą określiła jako obłędną! Wszystkie dania są pyszne...
http://sielskazagroda.com.pl/top/aktualnosci/
Ciekawy ten drink w menu: Pijany Zuraw z 40ml jakiegos Jonne.
Żurawia na pewno sponiewiera taka ilość Dżonniego

Też przeglądałem menu i nawet rybki mają.
Ciekawe jak długo się utrzyma ta karta?
Ogólnie to menu nawet nawet. Bez żadnych unijno-europejskich fantazji.
Zwiastun

http://kuchennerewolucje.tvn.pl/wideo,847,v/wlascicielka-restauracji-oklamuje-gessler,900526.html
Ambitniejszy mógłby nawet... dzięki tej blond-sprężynce zrobić klona i mieć własną Madzię. A pierścienie jak to pierścienie... są do całowania (heh). Na pierwszy rzut oka , smaczny pomysł. Wyhodować klony i puścić na Alledrogo. Ale... Jak się zastanowić, to klon do obecnej formy tytułowej postaci dorastać musi kilkanaście najmniej lat. Kto o tej osobie będzie wówczas pamiętał? I jakie piekło trzeba zgotować dzieciakowi, żeby coś podobnego wyrosło? Nie... odpada. Zostało zupę filtrować, do zmywaka dojście znaleźć.

... I jakie piekło trzeba zgotować dzieciakowi, żeby coś podobnego wyrosło? uważasz że, była wychowywana zbyt stresowo?

Zerknąłem właśnie w komentarze pod zwiastunem... i to chyba (niektórym) przydała by się taka rewolucja a nie tej karczmie (heh) .
http://kuchennerewolucje.tvn.pl/wideo,847,v/wlascicielka-restauracji-oklamuje-gessler,900526.html
Witam,
Jak już wiemy, do jednej z nowodworskich restauracji zawitały "Kuchenne Rewolucje".
"Sielska Zagroda" bo o niej mowa w czerwcu pod okiem Magdy Gessler przechodziła "kulinarną metamorfozę". O tym, czy się powiodło i jak to wyszło będziemy mogli zobaczyć w czwartek w TVN o godz: 21:30 oraz na stronie http://kuchennerewolucje.tvn.pl/
Zwiastun - http://kuchennerewolucje.tvn.pl/wideo,847,v/wlascicielka-restauracji-oklamuje-gessler,900526.html
Adres internetowy "Sielskiej Zagrody" -
http://sielskazagroda.com.pl/
(jest to informacja na prośbę osoby spoza forum)
Będzie ciekawie. Dzięki za info
Będzie ciekawie. Dzięki za info
... no jest ciekawie. Włączyłem Tv w chwili gdy była mowa o zarobkach.
Trochę słąbiutko... delikatnie mówiąc

edit:
no i juz po programie... jedyne wrażenia jakie po nim mam to uczucie głodu.
(ps "pocieszna" ta pani Ania heh

No i skonczyla sie rewolucja. Ta cala wlascicielka to "idzie sie zalamac". Z tego nic nie bedzie, ona sie tam nie nadaje !!! Nigdy tam nie jadlem (mieszkam ponad 7000 km od tej "Sielanki" i uwazam, ze ta kaczka bedzie dobra przez pare tyg. i pozniej wroca na stare smieci. Tam nie ma wspolpracy personelu. Personel powinien byc zgrany i wiedziec , ze walcza o konsumenta na kazdym kroku. Personel zarabia marne grosze i ma w doopie jej ( tylko jej) biznes. Jak mozna za porcje kaczki brac 25 zl. a kucharce placic za jej przygotowanie 1 zl. To jest parodia biznesu !!! jesli chodzi o kelnera to wydaje mi sie , ze 7 zl. to nie jest zla stawka, chociaz nie znam realiow i moge sie mylic. (jak mozna podawac danie przez stol?)
Tylko ktoś absolutnie pozbawiony przyzwoitości, choćby śladu empatii, jakiejkolwiek wrażliwości może wdeptywać ludzi w ziemię dla pieniędzy. To trzeba lubić.
Kelnerka a później (nowy) kelner podawali dania przez stół ...to raczej było wcześniej ustalone. Kamerę by zasłaniali podając z boku czy w inny sposób (i pewnie kwestia oświetlenia itd.). To akurat pikuś,bo to są to sceny raczej reżyserowane.
Kwestia zarobków - skandalicznie, śmiesznie mało (o ile to prawda, bo wypowiedź p. Teresy jakby wyrwana z kontekstu) .
Tak na marginesie. Mam nadzieję że, ten program, raczej nie odbije się negatywnie na rodzinie bohaterów/właścicieli i na nich samych, bo może niestety tak wyjść (o ile już nie jest) .
A niestety łatki przyszytej przez media nie da się szybko odpruć.
Zresztą całe te "rewolucje sąt tak zmanipulowane/zmontowane, że nie wiadomo dokładnie czego się trzymać.
edit:
A tu piszą więcej o biednej matce Gessler z TVNu

NDG w jednym z najbardziej szanowanych i pocztnych portali plotkarskich w kraju (LOL)
http://www.plotek.pl/plotek/56,111485,14678642,Kuchenne_rewolucje__Magda_Gessler_poruszona_niska.html
Pani właścicielka bardzo miła osoba, kiedy wchodzi, pierwsza mówi dzień dobry. Zawsze uśmiechnięta i w ogóle więc od razu widać, że rewolucje lubią tylko negatywy podkreślać- oglądalność musi być. Ceny jak na ndg...no powinny być niższe bo za takie pieniądze jadłam w Warszawie a jak ceny niższe to i klientów więcej, częściej. Zarobki niskie ale jak nie ma klienta to nie ma pieniędzy to jestem w stanie zrozumieć. Ludzie pracują za mniejsze pieniądze i wszędzie to jest problem nie tylko w naszym mieście.
No ale reklamę mają to może im się coś polepszy, byleby jakość utrzymali.
Prawdę mówiąc, zapomniałem.


Gusty (..


Za pieniądze jakie bierzecie (..


To tyle. Ułatwiając pracę Administracji, sam wywaliłem z tego postu wszystkie epitety jakimi można by było opisać pomysłodawców, realizatorów i głównych aktorów tego dramatu.
Parafrazując polskie kino - W języku ludzi kulturalnych, nie ma słów dość obraźliwych, by opisać dokonania tych tfu-rcóf. (:paw:)
Wszyscy tam mili... ale już jakoś mniej, nie ma tej sielskiej atmosfery...znałem Pawła i jego żone osobiścię, co odwiedziłem, mniej lub bardziej, było pogadane, przywitane... teraz już zimniej... prawie jak gwiazdy. Paweł co prawda pogadał, ale wczoraj jego żona jakby mnie nie znała... chłodem powiało.
Ale Paweł powiedział, że program go ożywił, ponoć 5 razy więcej klientów ma (tych jedzących)... ciesze się... ale gdzie filmik, ma ktoś linka bezpośrednio do niego? Bez logowania itd itp... chętnie obejrzę

No i kwestia tego co napisał Kurza Stopa... brzmi to krotpnie, ale to prawda.. w naszym kraju mamy stu szefów i jedneog pracowniaka i to się wydaje normalne.. dlatego ja nigdy, ale to nigdy już nie będę niewolnikiem ;D (to taki off top mój ;p). Wolałbym puszki zbierać!!!
... Ceny jak na ndg...no powinny być niższe bo za takie pieniądze jadłam w Warszawie a jak ceny niższe to i klientów więcej, częściej.
To mało wiesz... Wszędzie ceny są bardzo podobne, czy to Warszawa, czy Świnoujście, czy Muszyna, czy Kraków, czy Łódź... Nie ma reguły. Tanio nawet w McDonaldzie nie jest. Po za tym - co znaczy tanio, ile powinno kosztować jedzenie? Tyle co kebab!?
Ktoś pamięta jaki był to odcinek?? Powtórki które lecą w tv:
chyba są tylko z bieżącego sezonu.
O, cos sie dzieje !!! Strzelam : 21-szy? Albo 1756 -ty ?
Ktoś pamięta jaki był to odcinek?? Powtórki które lecą w tv:
chyba są tylko z bieżącego sezonu.
http://kuchennerewolucje.tvn.pl/odcinki-online,7/odcinek-8-sezon-7,19555,o.html
